Mitä pakata mukaan Nepalin vaellukselle

Valmistautuminen Suomessa - Mitä talvivarusteita toin Suomesta Nepaliin
Mielestäni suomalaisilla on hyvät lähtökohdat EBC-vaellukselle, sillä olemme tottuneet ulkoiluun sekä viileään säähän. Siitä huolimatta on tärkeätä varmistaa ennen vaellusta, että varustuksesi on riittävän hyvät ja että ne soveltuvat osittain jopa vaativiin olosuhteisiin. Nepalin vaellusreiteillä tulee suojautua niin kylmältä tuulelta kuin paahtavalta auringolta sekä mahdollisesti sateelta.
Vaatteiden hengittävyys ja keveys on etenkin tärkeätä, koska päivisin liikkuessasi tulee lämmin. Huomioithan, että me teimme vaelluksen joulukuussa ja silloin ei tyypillisesti sada ollenkaan vettä ja päivälämpötila pysyy reilusti 20 asteen alapuolella. Sen vuoksi en pakannut erikseen sadevaatteita, mutta otin mukaan kertakäyttöisen sadeviitan.
Päällysvaatteet
- Talvitakki / untuvatakki - Etenkin hyvä iltoja varten kun tulee kylmä. Meidän vaelluksen järjestäjä antoi untuvatakin, joten sitä ei välttämättä tarvitse tuoda Suomesta mukana.
- Talvi ulkoiluhousut - Näitä ei periaatteessa tarvinnut koko reissun aikana, koska kerrospukeutuminen riittää. Kuitenkin suosittelen ottamaan varmuuden vuoksi.
- Ohut päällystakki - Joka päivä käytössä, eli tärkeä. Toimii myös hyvänä suojana auringolta.
- Ohuet treeni/ulkoiluhousut (naisille vastaavat ovat legginsit) - Samoin nämä, joka päivä käytössä.
- Pipo ja hanskat - Pipo ja hanskat ovat tärkeät, koska aamuisin ja iltaisin on kylmä.

Kerrokselliset vaatteet
- Merinovillainen aluskerrasto - Iltaisin tosi mukava ja lisäksi nukkuessa.
- 1 pari merinovillasukkia - Päivisin ei ollu tarvetta, iltaisin jälleen mukavat.
- Tekninen treenipaita - Pidin teknistä treenipaitaa aina vaatteiden alla myös nukkuessa.
- Fleecepaita - Pelkästään iltaisin oli tarvetta. Mukava myös nukkuessa.
Kengät
- Talvi vaelluskengät pitkävartiset - Ei tarvinnut kun vaelluksen lopussa. Eivät siltikään ollut pakolliset.
- Lenkkarit - Päivittäin käytössä, kannattaa tuoda hyvät kengät.
Kaikki yllä olevat varusteet pystyy ostamaan tai vuokraamaan Kathmandusta. Eli jos sinulla ei ole jotakin tarviketta tai se ei mahdu mukaasi, voit helposti löytää sen vuokrattavana Kathmandun Thamelista.
Mitä muita tarvikkeita oikeasti tarvitse vaelluksen aikana
Teimme kaverin kanssa listan vaelluksen lopussa niistä tavaroista, joita oikeasti tarvitset mukaasi.
- Diamox eli silmäpainelääke - Korkea ilmanala ja vähähappisempi ilma saattavat aiheuttaa todella pahoja päänsärkyjä. Parempi ostaa Suomesta, mutta myös saatavilla Kathmandusta - todella halvalla.
- Flunssapaketti - Tulisi sisältyä ainakin burana sekä boonuksena C-vitamiini ja sinkki. Nämäkin asiat saa ostettua Kathmandusta.
- Vedenpuhdistustabletit - Me käytimme Suomesta ostettuja Micropur Forte vedenpuhdistustabletteja, ei voi muuta kun suositella.
- Nenäliinoja - Kaverin ohjeen mukaan "Vitusti nenäliinoja".
- Käsidesi / palasaippua - Ruokamyrkytykset ovat yleisiä Himalajalla, joka voi johtua osittain huonosta käsihygieniasta.
- Vesipulloja kaksi kappaletta - Vedenpuhdistustablettien tulee olla vedessä vähintään 30 minuutin ajan ennen juomista. Silloin kahden vesipullon taktiikka on hyvä.
- Vaseliini - Himalajalla ilma on todella kuivaa, joka aiheuttaa nenäontelon kuivumista. Vaseliinia voi levittää suoraan nenäontelun sisään, joka toimii tehokkaana hoitona kuivumista vastaan. Lisäksi sitä voi käyttää ihon rasvaamiseen.
- Kosteuspyyhkeet - Käteviä itsensä puhdistamiseen. Talvisin on mahdollista vain ottaa lämmin suihku vaelluksen alkuvaiheessa.
- Ripulilääke
- Vessapaperia
- Silmälaput ja korvatulpat
- Matkapyyhe
- Otsalamppu
- Hammasharja ja tahna
- Aurinkorasva
Toivottavasti listasta oli hyötyö, jos jotain jäi puuttumaan heitä kommenttia alle. Työstän parhaillaan useampaa blogia, pysy siis kuulolla!
Member discussion